Bloggen

Iedereen kan schrijven. Maar lang niet iedereen gaat het voor zijn of haar gevoel gemakkelijk af, durft teksten aan anderen te laten lezen, weet waarover hij/zij zou kunnen bloggen, ziet het nut van bloggen in of heeft het te druk om te bloggen. Bommel tekst & creatie kan je hiermee helpen! Als ghostwriter (ik schrijf jouw blogs) of als schrijfcoach (ik help jou je eigen blogs te schrijven).

wat-bloggen

Waarom bloggen?
Omdat een blog je als ondernemer heel veel kan opleveren!

 • Met een blog deel je op een ongedwongen manier jouw expertise en laat je zien welke kennis jij in huis hebt. Op deze manier vergroot je de loyaliteit van je bestaande relaties en trek je nieuwe relaties aan.
 • De reacties op jouw blog geven je inzicht in de behoeften en interesses van jouw klanten. Dit stelt jou in staat om je aanbod verder te ontwikkelen of bijtijds te verbeteren.
 • Met een blog geef je jouw bedrijf een persoonlijk gezicht.
 • Het regelmatig plaatsen van nieuwe content verbetert je positie in zoekmachines. Google indexeert dynamische websites nou eenmaal hoger dan statische websites.
 • Door je blogs via social media te promoten, vergroot je het aantal contactmomenten. En dit vergroot weer de kans dat mensen jou gaan benaderen als ze op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Ghostwriter
Als ghostwriter schrijf ik jouw blogs. Dat weten alleen jij en ik, verder hoeft niemand hier iets van te merken. Samen bespreken we welke onderwerpen jij op je website terug wilt laten komen, hoe vaak je een blog wilt publiceren en welke stijl van schrijven bij jouw bedrijf past (zakelijk of wat losser). We spreken een duidelijke planning af; wanneer bespreken we (telefonisch) de inhoud van je volgende blog, wanneer krijg jij de concepttekst ter correctie en wanneer kan je een kant-en-klare tekst retour verwachten. Heel duidelijk en overzichtelijk.

Het plaatsen van de blogs doe je in principe zelf, net als het uitzoeken van passende afbeeldingen. Tegen een kleine vergoeding kan ik dit ook voor je doen.

Kosten:

 • 1 blog per maand – € 175,- (ex btw) per blog
 • 2 blogs per maand – € 150,- (ex btw) per blog
 • 4 blogs per maand – € 125,- (ex btw) per blog
 • specifieke wensen – op aanvraag

Schrijfcoach
Soms heb je alleen even een klein zetje in de goede richting nodig om je aan het bloggen te krijgen. Bijvoorbeeld om samen onderwerpen te bedenken waarover je kan schrijven, om vertrouwen te krijgen in je eigen schrijfstijl of om de angst voor die witte pagina te overwinnen. Die hulp kan ik je bieden!

Het coachingstraject ziet er als volgt uit:

 • eerste gesprek (1 tot 2 uur) – tijdens dit gesprek achterhalen we samen wat jouw leermomenten zijn en geef ik je tips en/of oefeningen om hier mee aan de slag te gaan. Daarnaast gaan we op zoek naar de onderwerpen waarover jij kunt bloggen. En geef ik je tips hoe je jouw blog opbouwt, plaatst en promoot.
 • de periode hierna ga je 4 blogs schrijven, zelf! Elke blogtekst wordt door mij gecorrigeerd en geredigeerd. In een skype- of facetimegesprek krijg je persoonlijke tips die je helpen je schrijfstijl te verbeteren.
 • voortgangsgesprek (1 uur) – Hoe gaat het? Waar loop je tegenaan? Heb je nog tips nodig?
 • de 2 blogs die je vervolgens gaat schrijven, krijg je gecorrigeerd en geredigeerd retour. Nu zonder skype- of facetimegesprek omdat je dat in deze fase helemaal niet meer nodig hebt. Je mag jezelf dan al een echte blogger noemen!
 • eindgesprek (1 uur) – de laatste puntjes op de i: waar kan ik je nog tips en adviezen geven?

Kosten:
De kosten voor het gehele coachingstraject bedragen € 325,- (ex btw).

Interesse? Meer weten?
Bel mij op (06) 28 27 25 69 of mail mij.

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *