Randstad Transport

Randstad TransportRandstad Transport, onderdeel van het uitzendbureau Randstad, richt zich volledig op de transportsector. Het transport over de weg, wel te verstaan. De functies waar je bijna altijd rijbewijs C(E) of D(E) voor nodig hebt, aangevuld met een chauffeursdiploma en soms zelfs met veiligheidscertificaten. Banen voor buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs.

Binnen Randstad is het onderdeel Transport een wat vreemde eend in de bijt. Randstad staat (heel gechargeerd) bekend als een bedrijf dat werk biedt aan jonge mensen (twintigers, zowel mannen als vrouwen, vrijgezel of net samenwonend, geen kinderen) die op zoek zijn naar een tijdelijke (kantoor)baan. De doelgroep van Randstad Transport bestaat uit voornamelijk mannen tussen de 40 en 50 jaar oud, die een gezin onderhouden en op zoek zijn naar een vaste baan en vooral zekerheid. Een groter contrast bestaat niet!

Taalgebruik
Chauffeurs zijn van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. In je communicatie moet je hier rekening mee houden. Duidelijke taal, eenvoudig taalgebruik, korte zinnen en zeggen waar het op staat. In alles wat je communiceert. Van advertentietekst tot uitgebreide brochure. De afbeeldingen die je gebruikt moeten hier zeker ook bij aansluiten.

Huisstijl
Randstad beschikt over een zeer strikte huisstijl. Alle uitingen moeten hieraan voldoen. Om aan te sluiten bij de specifieke doelgroep van Randstad Transport zoek ik vaak de grenzen op van wat mogelijk is. En soms ga ik daar, in overleg met Randstad Transport, er net iets overheen. Zoals met de fotografie. Randstad stelt de mens centraal in al haar uitingen. De chauffeur daarentegen herkent zich niet in een persoon maar wordt juist aangesproken door een mooie vrachtwagen.

Uitingen
Bommel tekst & creatie en Randstad Transport werken ondertussen al een aantal jaren samen. Sinds 2006, als de jaren dat ik als marketingcommunicatiemedewerker bij Randstad Transport heb gewerkt meetellen. In die periode heb ik de meest uiteenlopende teksten en middelen voor ze gemaakt. Posters, advertenties, testimonials, certificaten, de opmaak voor contracten en aanbestedingen, presentaties, bus- en vrachtwagenbestickering, brochures, flyers, beursmaterialen, nieuwsbrieven… Te veel om op te noemen en ook te veel om hier te laten zien. Om toch een indruk te geven, hieronder een portfolio met een kleine selectie van de gemaakte uitingen.

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *