Atlas College

Atlas_logoHet Atlas College is een scholengemeenschap in en om Hoorn, met in totaal 5 locaties. Verdeeld over deze locaties biedt het Atlas Collega zo goed als alle vormen van voortgezet onderwijs aan. Voor de brochures, speciaal gemaakt voor de open dagen in januari en februari 2014, heeft Bommel tekst & creatie de teksten geschreven.

De volgende scholen maken onderdeel uit van het Atlas College:

  • Copernicus SG (Hoorn) – atheneum, havo, mavo (vmbo theoretische leergang)
  • OSG West-Friesland (Hoorn) – gymnasium, atheneum, havo, mavo (vmbo theoretische leerweg)
  • SG Newton (Hoorn) – vmbo, mavo (vmbo-t), leerwegondersteunend onderwijs en leerwerktrajecten.
  • SG De Triade (Edam) – onderbouw: mavo (vmbo-t) en vmbo (incl. leerwegondersteunend onderwijs); bovenbouw: mavo (vmbo-t), vmbo (gemengde leerweg en beroepsgerichte leerwegen) (met afdelingen voor: bouwtechniek, metaaltechniek, elektrotechniek en ICT), leerwegondersteunend onderwijs en leerwerktrajecten.
  • SG De Dijk (Medemblik) – onderbouw: atheneum, havo. mavo (vmbo-t) en vmbo (incl. leerwegondersteunend onderwijs);
    bovenbouw: vmbo beroepsgerichte leerwegen (handel en administratie en mavo (vmbo-t).

Traditioneel vinden aan het begin van het kalenderjaar de open dagen plaats. Leerlingen van de basisschool brengen een bezoek aan de scholen om uiteindelijk een keuze te maken waar ze hun middelbare schooltijd gaan doorbrengen. Om na de open dag de informatie nogmaals door te lezen, krijgt elke bezoeker een brochure mee.

Voor de in totaal vijf brochures van het Atlas College is Bommel tekst & creatie gevraagd de teksten te schrijven. Daarbij wilden de scholen zo min mogelijk zelf vertellen maar vooral de leerlingen aan het woord laten. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik op elke school een hele dag interviews afgenomen. In totaal 115 gesprekjes! Stuk voor stuk prachtige inzichten in de belevingswereld van kinderen en hun school.

Het resultaat? Vijf brochures waar het Atlas College heel blij mee is, die goed weergeven hoe de school is en wat je ervan kan verwachten. De open dagen zijn ondertussen grotendeels achter de rug. Ook met prima resultaten. SG Newton had ruim 20% meer bezoekers dan vorig jaar en de open dagen van OSG West-Friesland waren bijzonder druk, net als op De Dijk. De Triade, die dit jaar het onderwijsaanbod heeft gewijzigd, had een redelijke opkomst. Hoe de bezoekersaantallen zich straks ‘vertalen’ in de aanmeldingen, is nog even afwachten. De eerste tekenen zijn in ieder geval positief.

Copernicus SG

SG De Dijk

SG Newton

SG De Triade

OSG West-Friesland

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *