Advance – Je echte leeftijd

je echte leeftijdIn 2011 heeft SBS6 het programma Je echte leeftijd uitgezonden. Een programma rondom een gezonde leefstijl. Deelnemers aan het programma lieten zich testen, meten en wegen en kregen zo hun ‘echte leeftijd’ te weten. Een leeftijd die vaak (in het negatieve) afweek van de werkelijke leeftijd. Na tips over voeding, beweging en een gesprek met een psycholoog werd de test nogmaals uitgevoerd. Met bijna altijd een ‘echte leeftijd’ die meer overeen kwam met de echte leeftijd.

Ter ondersteuning van het programma heeft Advance* een website opgetuigd. Naast de verhalen van de deelnemers stond de website vol tips over voeding, beweging en gezondheid in het algemeen. Wekelijks schreven specialisten een column waarin ze een thema aan de kaak stelden. Althans, ze schreven de tekst niet zelf. Daarvoor was een ghostwriter in de arm genomen. Juist ja… die dus.

Op basis van telefonische interviews heb ik de columns verzorgd voor Anouk Taytelbaum en Mathilda van Maaren (beide psycholoog), Cees de Geus (personal trainer en fitnesstrainer) en Dr. René Sprangers (cardioloog). De website van Je echte leeftijd staat niet meer online. De columns zijn wel bewaard gebleven. In de categorie Blogs: je echte leeftijd zijn ze lezen.

*Advance was het marketingbureau van Eyeworks. Het doel was een crossmediaal platform te creëren dat tv, print, online en radio zou samenbrengen voor de markt. Wegens te geringe belangstelling van adverteerders en consumenten zijn in maart 2012 de activiteiten van Advance gestopt.

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *