Goed voornemen: geen goede voornemens!

Vrienden en volgers
Jaaroverzicht 120w

De kerstdagen komen er weer aan. Net als het nieuwe jaar. De kerstvakantie is voor veel mensen dé periode om het afgelopen jaar eens kritisch onder de loep te nemen en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Wat ging er goed? Wat kan beter? Zit ik nog wel op de goede weg? Vragen die zowel op het privé- als op het zakelijk vlak gesteld kunnen worden.

voornemens2014-webLeuk hoor, al die goede voornemens. Eind december staan twitter, Facebook, blogs, vlogs, Google+, LinkedIn en ga zo maar door er vol mee. Ik sla ze over want zeg nou eens eerlijk: wat is de kans dat de goede voornemens ook echt gehaald gaan worden? Liever lees ik in maart een bericht wat er van terecht gekomen is. Of, geen beter vermaak dan leedvermaak, waar de voornemens spaak liepen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb me een paar weken geleden al één ding voorgenomen: ik ga jullie niet lastig vallen met mijn eigen plannen en goede voornemens!

Maar goed, nu ik dan goed en wel mijn laatste blog van 2014 aan het schrijven ben, komt er niets uit mijn vingers. De tekst over mijn blogplannen voor volgend jaar delete ik snel weer. Nee, daarover zou het niet gaan deze keer, weet je nog? Het voornemen om… Ho! Stop! Voornemen? Een terugblik dan? Op het afgelopen jaar? Euh…

Dit wordt niets. Geef het maar op, Nienke. Lekker dan…

Het eerste goede voornemen sneuvelt reeds in het zicht van het nieuwe jaar.

Bij deze, geheel tegen mijn goede voornemens in, mijn goede voornemens voor het komende jaar. En ik beloof je nu al, in maart volgt er een blog met wat er van terecht is gekomen (of niet).

Elke dag flossen
Hier maak ik niet alleen mezelf maar ook de tandarts blij.

Minstens 2 liter water drinken per dag
Het is en blijft moeilijk, veel water drinken. ’s Avonds lukt het wel, dan heb ik dorst. Maar overdag? Dan vergeet ik te drinken.

Twee (of drie) keer per week hardlopen
De klad zit er weer in. Jammer, want het ging zo goed na mijn liesblessure! Ik ga in de kerstvakantie maar eens op zoek naar leuke loopjes van rond de 5 kilometer. Dan heb ik iets om voor te trainen.

Twee keer per maand een #woensdagblog schrijven
De woensdagblog blijft ook in 2015 verschijnen. Vanzelfsprekend op de woensdag. Alleen wil ik de frequentie aanpassen naar om de week (even weken). Niet omdat het mij niet lukt elke week een blog te schrijven (dat heb ik afgelopen jaar toch wel bewezen dat ik dat kan) maar om de onderwerpen waarover ik ga bloggen beter uit te diepen. Liever twee keer per maand een echt goede blog dan elke week een matige. De blogs gaan tot nu toe veel over schrijven en bloggen. Aangezien ik ook vormgever ben, ga ik daar in 2015 meer aandacht aan geven in mijn blogs.

Meer doen aan acquisitie
Ik heb echt de leukste en beste opdrachtgevers die je je maar voor kan stellen! Maar, zoals ik laatst al met een grote opdrachtgever heb meegemaakt, door omstandigheden kan de samenwerking ineens voorbij zijn (in dit geval was het een grootscheepse interne reorganisatie waardoor mijn contactpersoon haar baan verloor. Dat vind ik overigens veel erger dan dat ik geen opdrachten meer krijg!) Daarom is mijn goede voornemen om in 2015 vaker naar een netwerkborrel te gaan en me eindelijk eens aan te sluiten bij een netwerk. Om mensen te leren kennen en misschien wel nieuwe opdrachtgevers te mogen verwelkomen.

Vormgeving op de kaart zetten
Het afgelopen jaar lag de focus heel erg op het schrijven, een vakgebied dat mij goed en gemakkelijk afgaat en waar ik ook nog eens heel veel plezier aan beleef. Maar dat neemt niet weg dat ik ook best handig ben met InDesign, Photoshop en Illustrator. Sterker nog, ik heb twee jaar lang een studie gevolgd, naast mijn gezin en werk, om me hierin verder te bekwamen! Daarom ga ik mezelf in 2015 meer profileren als schrijvende vormgever… of vormgevende schrijver. Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn, als ik mijn twee passies met elkaar kan combineren!

Niet zo bescheiden meer zijn
Ik ben van nature nogal bescheiden. Prachtig hoor, maar het zit me soms ook in de weg. Als er een mooie opdracht voorbij komt bijvoorbeeld, en ik in mijn bescheidenheid denk dat ik daar niet goed genoeg voor ben. Terwijl ik vaak, als ik het eindresultaat zie, denk dat ik het misschien nog wel beter had gekund! Of in ieder geval net zo goed. Wég dus met die bescheidenheid! In 2015 ga ik voor mezelf opkomen!

Schrijven aan mijn Geluksproject
Een maand geleden heb ik het eindelijk uit durven spreken: mijn droom om een boek te schrijven. Ik noem het mijn geluksproject omdat mijn gevoel me zegt dat het over geluk moet gaan. Hoe? Daar ben ik zelf nog lang niet over uit. Maar ik heb vorige week een luxe Moleskine gekocht (zo’n hip en veel te duur schrijfblok) en mij voorgenomen hier elke dag in te schrijven. Echt elke dag. Al die losse flodders gaan de basis vormen van mijn boek. Of het in 2015 geschreven gaat worden? Geen idee, ik hou jullie op de hoogte.

Blog op 18 maart 2015
Ja, die blog in maart. Waarin ik jullie ga vertellen wat er van al mijn voornemens terecht is gekomen… Ik zet ‘m maar op mijn lijst met goede voornemens. En als ik over iets héél anders schrijf op deze datum, dan zegt dat niets over het wel of niet uitkomen van al mijn andere voornemens hoor. Dan ben ik het gewoon vergeten…

Voor nu: hele fijne feestdagen! Ik meld mij weer op woensdag 7 januari 2015.  

kerstboom goede voornemens


Wil jij de blogs van Bommel tekst & creatie als eerste ontvangen? Dat kan! Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt een notificatie van elke nieuwe tekst.


 

 

Reacties

  1. Zo Nien! Flinke stokken achter de deur om dat zo op te schrijven! Ik neem voor om uit de comfortabele stoel te komen en weer flink te gaan bouwen, experimenteren en innoveren in mijn werk.

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *