De BLOGTIP van… Paula Kleisen

12 miljoen potentiële online kopers
Netwerken? Net werken!

Paula Kleisen (357x421)

Paula Kleisen

Website: www.communicatieamersfoort.nl
Mail: pkleisen@xs4all.nl
Blogger sinds: mei 2014
Te vinden op: Twitter | LinkedIn | Pinterest

 

 

 


Stel je eens voor: wie ben je en wat doe je?

Ik ben Paula Kleisen, marketing en communicatie medewerker en tekstschrijver/redacteur. Op dit moment werk ik deels als freelancer en deels als vrijwilliger. Daarnaast zoek ik een baan als communicatie professional. Ik woon in Amersfoort Vathorst en ben moeder van twee kinderen van 10 en 6 jaar.

Je bent blogger, waar schrijf je dan over?

Ik heb (nog) geen centraal onderwerp voor mijn blogs. Ik schrijf over wat me opvalt in de wereld van marketing en communicatie, over mijzelf als werknemer en werkzoekende en soms over persoonlijke dingen als jeugdherinneringen.

Waarom ben je ooit gaan bloggen?

Om mijn kennis en vaardigheden op het gebied van marketing en communicatie uit te breiden ben ik een cursus Schrijven voor blogs gaan volgen. Tijdens die cursus bedacht ik dat het goed zou zijn om mezelf als werkzoekende met bloggen op de kaart te zetten. Vandaar dat ik een eigen website heb gemaakt waarop ik wekelijks een blog schrijf.

Wat levert bloggen jou tot nu tot op?

Allereerst het plezier van het schrijven! Ik kijk met andere ogen naar mijn omgeving en ben vaak bezig met het bedenken en uitwerken van blogideeën. Daarbij is het erg leuk om reacties te krijgen op mijn blogs, ook al is dat nu nog voornamelijk van vrienden en bekenden. Tenslotte geeft het bloggen me het gevoel iets nuttigs te doen tijdens mijn zoektocht naar een baan.

Paula, de rubriek heet De BLOGTIP van… Wat is jouw ultieme blogtip?

Dat is makkelijk: Vind je niche! Als je weet over welk centrale onderwerp je wilt schrijven en je bent expert op dit gebied dan maakt dat het bloggen een stuk makkelijker voor jezelf en duidelijker voor je doelgroep. Het geeft je blog richting en je lezers weten wat ze bij jou kunnen halen. Helaas heb ik zelf juist nogal moeite met het vinden van een niche. Ik schreef hier zelf onlangs nog een blog over. Maar dat het heel belangrijk is je niche te vinden, staat voor mij buiten kijf!


 Denk jij nu: ‘Ja! Deze rubriek: De BLOGTIP van…! Daar wil ik ook in!’

Nou, dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar communicatie@bommelim.nl.

Zet je daar even bij dat je graag meedoet aan de rubriek De BLOGTIP van? En als jij de informatie aan mij terug mailt, zorg ik voor een mooie plaatsing op mijn website. Eenvoudig, toch?


Wil jij de blogs van Bommel tekst & creatie als eerste lezen? Dat kan! Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt een notificatie van elke nieuwe tekst.


 

Reacties

  1. Paula,

    Die niche is volgens mij alleen belangrijk als je op termijn een soort ‘merk’ van je blog wilt maken en je iets wilt verkopen. En zelfs dan verandert de focus van je blog soms in de loop van de tijd. Blijf gewoon bloggen over wat jou bezighoudt. Misschien is jouw kracht juist dat je over zo veel uiteenlopende onderwerpen iets moois kunt schrijven.

Laat een reactie achter

*

Beantwoord alsjeblieft deze vraag, zodat we weten dat je geen computer bent: *